Tillfälligt stängt

Kafé Braheparken har tillfälligt stängt och vi vet i dagsläget inte när vi öppnar igen. Hemsidan uppdateras med information när det finns!


Tankar kring framtiden

Visst är det fint att det finns ett veganskt kafé i Jönköping? (En del långväga gäster säger t.o.m. Att vi är unika i Sverige med vårt utbud, men vi vet ju inte, vi är mest här hela tiden.) Om du söker veganskt, mjölkfritt, äggfritt – bara välj från allt vi har, vi har redan gjort jobbet åt dig och kollat ingredienserna. Många av våra gäster uppskattar valmöjligheten väldigt mycket.

Ett kafé, en mötesplats, där du genom att dricka Fairtrade-märkt kaffe hjälper till att ge en värdig lön till dess odlare i utvecklingsländer – hur coolt är inte det? Där du i detta kaffe erbjuds möjligheten att skvätta i mjölk gjord på både havre, sojaböna och mandel, där du erbjuds ett alternativ till griseknoen på julbordet, där du kan beställa en äkta prinsesstårta ”godkänd av” självaste kronprinsessan Victoria och där du med lite tur och rätt tajming kan se en och annan rockstjärna eller kultur- och demokratiminister visa vägen….

Kafé Braheparken är med sitt utbud och sin nuvarande form ekonomiskt och tidsmässigt mycket krävande. Våra resurser är inte stora. Det kostar på. Men det bästa med att just detta kafé inte alltid (eller, ärligt talat: aldrig) går runt är att… sån’t biter inte så bra på oss. Det har vi visat i 8½ år. Hehe.

Vi vill göra allt för att behålla så mycket som möjligt av det som ni, våra gäster, uppskattar, och det som vi tycker är roligt och givande och som är unikt för oss. Samtidigt som vi vill prova att utveckla/se intresset på andra områden som vi inte har tid till idag.

När vi söndagen den 23 december lämnat den sista jultallriken för take away kommer kaféet att stänga ett tag och det är lite oklart exakt när vi öppnar igen. Först ska vi själva ha några dagars julledighet. Sedan ska vi arbeta hårt för en nystart. Vi kommer uppdatera/informera så fort vi har fått ihop alla tankar och idéer till en mer tydlig plan och vad den innebär – på kaféets dörr och på hemsida och Facebook.