Just nu på Kafé Braheparken

10-års jubileum i helgen – TACK!

Det blir ingen jubileumsfest nu, så jag vill här tacka alla som peppat och stöttat oss genom dessa år på olika sätt, stammisar och supportrar från när och fjärran, volontärer som svettats med disken i vårt lilla kök, affischerat på stan, hjälpt till på mässor, deltagit på städdagar, ordnat med utställningar, gåvogivare som bidragit till inköp av ny kyl, diskmaskin och spis och ett särskilt varmt och innerligt tack till alla er som köpt ”virtuella luncher” nu i corona-tid! 

Vi har också haft en lång rad av suveräna musiker, sångare, diktläsare, sagoläsare, pysselmakare, kåsörer och föredragshållare på alla de evenemang vi arrangerat genom åren. Det har varit KulturDagNatt, Filmfestival, Fairtrade-evenemang, Earth Hour, Alkoholfria After Work och After School med bl a musik-quiz, konserter och studiecirklar….

Utan ekonomiskt stöd från min kära mamma, som tyvärr gick bort 2014, hade det inte blivit något vegankafé.  Även lån av syster och annat stöd från familj och vänner. Min dotter Jasmine, utan vars inhopp i kaféet i samband med mammas bortgång, är helt ovärderligt. Min tidigare kollega och fina vän Peter, som fixat med hemsidan under alla dessa år samt fotograferna Hendrik Zeitler, Martin Thellman och Owe Judinsson som fotat åt oss. Våra leverantörer som med stort tålamod ordnat sent inkomna beställningar och ibland försenade betalningar utan att klaga… Särskilt de lokala Matakrobaterna med Ulla och Anna, Malmborgs bageri, Yoi Kombucha, Chokladverkstan, Wetterbrandts gård och de senast tillkomna Brödsmedjan.

Sist och klart störst TACK till min kock Kalle som ställt upp i vått och torrt, och utan vars hjälp det aldrig hade blivit så många fantastiska luncher, bruncher, middagar, fester och julbord!

Det hade aldrig gått utan er alla och jag är så glad och tacksam att jag har fått chansen att göra detta!

Samtidigt känns framtiden så oviss. Coronakrisen tär på mig, på oss. Vi sliter för att trots allt kunna erbjuda ett brett utbud, men ber om förståelse för om något tar slut och att vi ibland inte riktigt mäktar med alla frågor och önskemål och att det kan ta extra tid att få mat.

Vi kan inte varmhålla mat när det är så osäkert kundunderlag dag för dag, så det blir extra jobb att plocka fram rätter och tillbehör, värma, lägga upp och diska grytor och redskap när lunchgästerna kommer så utspritt. Och att skära upp och fylla på mer, när det trots allt kommer fler gäster än vi vågat hoppas på.

Det är ni som i dessa tider gör beställningar av tårtor, bufféer och företagsluncher och ni som köper med lite extra fikabröd och matlådor, som fått oss att överleva hittills i krisen. Vi har flera större beställningar framöver till studenten och kalas, men kan gärna ta emot fler!

Vi tar en dag i taget. 

Planen just nu är att vi kör på som vanligt fram till midsommar. Då får jag utvärdera läget, om vi kör vidare över sommaren eller stänger och tar semester eller ev. ser om det finns någon som kan tänka sig att ta över verksamheten (Skicka ett mail om du är intresserad). Fram till dess går det utmärkt att göra beställningar av catering o dyl.

Bekräftade beställningar efter 21 juni, kommer att levereras enligt överenskommelse. Det finns reservplan om vi tvingas stänga en tid, så vi löser det.. 

Lördag 30 maj serveras brunch kl. 11-15. 155 kr, barn 3-12 år 10 kr/år. Pga. många sena avbokningar sist, och att det inte kom några obokade gäster, så måste vi denna gång ha minst 15 bokningar senast onsdag. Annars ställer vi in brunchen och kör servering som vanliga lördagar.