Just nu på Kafé Braheparken

Vecka 33-34 kör vi på med våra ordinarie öppettider igen: tisdag-fredag 11-18, lördag 11-15. Vecka 35 är det än så länge osäkert med tider för torsdag-lördag, vi återkommer om det. Dagens lunch serveras som vanligt vardagar kl. 11.30 – 14.00. Pris 100 kr. Take away 95 kr.

Veckans miljötips
Vi försöker hela tiden minska matsvinn och spara på jordens resurser på olika sätt. Tar du med egen låda för takeaway av dagens lunch, så bjuder vi på en liten chokladbit, som tack för din insats!Chokladen är Fairtrade-märkt, för att ge odlarna rättvist betalt och komma ur fattigdom.

När du beställer mat, tala om ifall du är matkänslig eller av andra skäl undviker exempelvis bröd, potatis, ris och pasta. Genom att ge dig en mindre portion av sånt som du ändå tänker slänga, ger vi möjligheten för någon annan att få lite extra och att inte kasta mat i onödan.Att tänka att ”jag har ändå betalat för det, så då ska jag ha det på min tallrik” är väl ganska dumt, eller hur. Vem tjänar något på det? Orkar du inte äta upp det vi serverat, be gärna om en ”doggybag” att ta med resterna hem.

Vi har fått många förpackningar som skulle ha kasserats, så känn inte dåligt samvete om du får med dig en plastlåda. Bättre den används innan den kastas, och om du sorterar den i plastförpackningar, så kommer energin till nytta och ingen plast hamnar i naturen!

Vi sorterar sopor så gott vi kan, även om det tar mycket tid för oss.Genom att kasta matrester och annat skräp i rått låda i diskhyllan, så hjälper du oss med sorteringen.Vår säck för matavfall blir mindre och mindre genom att vi använder så mycket vi kan och erbjuder ”gårdagens” till halva priset för att slippa kasta det vi själva inte orkar äta upp.